Bistro Juste – Korte Steenstraat 11, Kortrijk

Dinsdag 24 mei zijn wij afgehuurd voor banket, daarom zullen wij niet open zijn voor externe reservaties. 

Donderdag 26 mei op o.l.h. hemelvaart zijn wij gesloten

Bistro Juste

Wij, Orphée en Geoffrey, heten u graag welkom in Bistro Juste gelegen pal in het centrum van Kortrijk, meerbepaald in de Korte Steenstraat 11. In de bistro en tearoom zorgen wij voor een warme ontvangt, heerlijke gerechten en een gezellige sfeer zoals u die in een stadsbistro mag verwachten.

U kan bij ons terecht van aperitief, al dan niet vergezeld van verzorgde  hapjes, tot een lekkere koffie of thee. Onze kaart wordt aangevuld door menu’s, weeklunch en seizoensgebonden suggesties. Met een gevarieerd aanbod van verse producten bieden wij dan ook meer dan voldoende keuze voor een (h)eerlijk diner of lunch.

Wij nemen reservaties aan tussen volgende uren:

Maandag 11u45 tot 20u00
Dinsdag 11u45 tot 20u00
Woensdag gesloten
Donderdag 11u45 tot 20u00
Vrijdag 11u45 tot 20u30
Zaterdag 11u45 tot 20u30

Onze keuken is doorlopend open…. 

(Het vermelde eind-uur is het laatste uur dat u uw reservatie kan maken om toe te komen, dus niet ons sluitingsuur)

Contactgegevens

U kan ons tijdens onze openingsuren telefonisch bereiken op +32 56 32 72 95 of per mail op info@bistro-juste.be.

Reserveren

Bistro Juste gelegen in het centrum van Kortrijk

De Korte Steenstraat ligt tussen de Grote Markt, de Sint-Maartenskerk en de Lange Steenstraat. Vlakbij vind u ook het Begijnhof met daarbij het Begijnhofpark. Wist u trouwens dat de Korte Steenstraat de eerste autovrije winkelstraat van België is?

Parkeren in het centrum

Het winkelcentrum K in Kortrijk heeft een ruime ondergrondse parking. Daarnaast is ook de parking van de Kortrijkse Schouwburg en de Houtmarkt vlakbij.  Deze zijn dan ook op minder dan 5 minuten wandelafstand van onze bistro waar u dan ook het eerste uur gratis kunt parkeren.

Voor meer informatie en tarieven kan u dit ook altijd bekijken op www.parko.be

Op wandelafstand vind u trouwens ook het trein en bus station.

Geoffrey Goemaere

Chef-kok Geoffrey is opgegroeid in Harelbeke (Hulste) en Kuurne en woont samen met zijn vrouw in Marke. Hij heeft zijn horeca-opleiding genoten aan hotelschool Sint-Niklaas instituut, nu gekend als RHIZO.

Geoffrey was onder andere 7,5 jaar chef-kok in Bistro-resto ‘De Mart’ in Harelbeke. Eerder heeft hij ook gewerkt als sous-chef in hotel Messeyne onder Frederik Desmet van Oud Walle. Daarnaast heeft hij ook samen met onder meer Joost Vandehove gewerkt als kok in Parkhotel.

Orphée Verlinde

Gastvrouw Orphée is opgegroeid in Heule en Kuurne en heeft eveneens haar opleiding genoten aan hotelschool Sint-Niklaas instituut.

Orphée heeft na haar school onmiddellijk voor Bob van Mol en Veronique Vandewalle beginnen te werken, eerst in Center Hotel/restaurant Beluga dan Parkhotel en daarna terug in Center Hotel/Louis’ Burger  waar zij onder andere als kelner en als receptioniste gewerkt heeft.

Over Kortrijk

‘Courtrai’ in het Frans of ‘Courtray’ in het Engels, ligt tegen de Frans-Belgische grens in West-Vlaanderen. De stad heeft 7 deelgemeenten: Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke en Rollegem. Daarnaast grenst de stad aan: Harelbeke, Kuurne, Ledegem, Menen, Moescroen, Spiere-Helkijn, Wevelgem, Zwevegem.

De stad heeft een rijke geschiedenis wat zichtbaar is aan de talrijke historische gebouwen waaronder het Belfort en de Broeltorens aan de Leie.

Ook de vernieuwde leieboorden zijn een grote nieuwe troef…

Jaarlijks vinden er talloze evenementen plaats. Waaronder het stadsfestival de ‘Sinksenfeesten’, de Guldensporenfeesten en het Festival van Vlaanderen, vlastreffen en zoveel meer. Daarnaast vinden er ook verschillende grote internationale beurzen plaats in Kortrijk Xpo, zoals Interieur, Velofollies, Interpom, Eurodog en nog veel andere…